Mangler du en nem DIY mors dags gaveidé?

Så læs med her

Find din eller dit barns indre kunstner frem, med denne nemme DIY mors dags gaveidé. Det kan være abstrakt kunst eller detaljeret musselmalet porcelæn. Ligemeget hvad, bliver den heldige mor, bedstemor, farmor, oldemor eller mormor helt sikkert glad!

Du eller dit barn behøver ikke engang være gode til at tegne en lige streg, idet abstrakt kunst hitter. Det eneste du har brug for er, at købe en billig kop, vores er købt i Bilka til bare 30 kr, og de farver du gerne vil male med. Jeg har valgt kun at købe en porcelænstusch, for at understrege det minimalistiske look. Og selvfølgelig købte jeg en mørkeblå tusch, fordi den matcher min svigermors musselmalede Royal Copenhagen stel. Jeg har købt den til kun 39 kr lige HER! (reklamelink)

Barn maler på porcelænskop
Her maler min dreng en abstrakt drage til farmor

Fremgangsmåde til DIY mors dags koppen

Jeg vasker koppen op, og sørger for den er helt tør. Derefter lægger jeg avispapir frem, som koppen kan stå på, mens sønnike tegner. Han var vildt optaget af at tegne en drage til farmor. For mig er det flot abstrakt kunst. Han ville desværre kun male en kop indeni og udenpå, så jeg måtte lige male på min egen kop. Men flot blev hans kop. Og farmor blev rigtig glad for den. Idet han gav den til hende, sagde han: “Mig lave drage til dig, farmor” Man kunne tydeligt se, at hun blev rørt af at han selv havde lavet den.

Håndmalet kop indeni
Sønnike har malet begge kopper indeni.

Efter at han havde malet koppen, skriver jeg dato, navn og alder under koppen, for at man kan huske hvornår den er malet. Dernæst skal den tørre i 4 timer. Så sættes den i en kold, almindelig ovn, der tændes på 160 °C. Efter 90 min. i ovnen er malingen hærdet og vil kunne tåle mild maskinopvask. Dog vil ting der er malet inde i koppen krakelere lidt med tiden, pga ekstremt varmt vand og skeer man rører rundt med. Derfor vil jeg anbefale, at man kun maler uden på koppen.

Abstrakt drage malet minimalistisk på mors dags kop
Her er den abstrakte drage sønnike har tegnet på koppen til farmor

Det er faktisk en hel dækkende, vandbaseret tusch til både glas, porcelæn, mørk keramik og metal. Hvis man maler forkert, kan man derfor hurtigt vaske det af med vand, tørre koppen og så male videre… Idet den kan bruges på mange overflader, kan man også male vandkarafler, glasvaser, pynte keramik man selv har lavet osv. Derfor er dette en nem og en skøn DIY mors dags gaveidé. Så er der ikke andet end at ønske dig held og lykke og en skøn mors dag her den 10. Maj

Læs også hvordan du kan: Sy et nemt, trendy pudebetræk

Tak fordi du læste med
Kys & Kram
X
Dorothea

Handmalet porcelæn med tusch
Her er koppen jeg har tegnet ved blot at lave prikker. Det er nemt og giver et dejligt minimalistisk look. Den kunne man jo også forære fra sig selv til sin mor. Mødre bliver altid glad for unikke gaver fra deres børn!
Her kan du se kopperne vi har malet, closeup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.