Sådan skaber du endnu bedre film til dine sociale medier: De bedste film redigerings apps

Der findes mange gode apps til at redigere, dine film med. Men her får du dem, som virkelig kan noget godt! Dem jeg sværger til, og som kan gøre en stor forskel i dine sociale medier. BTW jeg er kun Android bruger, men mon ikke du har det samme udvalg i Apple?

Adobe Premiere Clip

Denne her sværger jeg til, når jeg skal trimme en video! Det er den nemmeste måde for dig til at klippe i en video, omend det er kun 1 film eller flere film og billeder, der skal redigeres sammen. Jeg har ikke fundet en anden app, hvor man kan klippe så nemt som i denne. Samtidig er den god til automatisk at kreere videos, med de film og billeder du vælger. Jeg bruger oftest også denne app, til at få stabiliseret lyden i mine film med smart volume, og tilføjer af og til musik eller gør brug af dets filtre og effekter. F.eks kan man nemt redigere kontrast, fremhævning og skygger i denne app.

Den er gratis at downloade og er uden reklamer. Man kan dele film direktre fra appen til YouTube og Twitter. Man kan også sende det til sin premiere Pro CC konto, for at redigere videre fra ens computer

Unikke Egenskaber hos Adobe Premiere Clip

 • Auto mode, for at skabe film med det samme.
 • Kreerede film, som kan blive eksporteret til Adobe Premiere Pro CC.
 • Auto Mix feature skaber en balance i bagrunds musikken i dine film.
 • Manuelt ændre på Exposure, Highlights og Shadows i hvert klip.

Quik

Quik er nok den anden app, jeg sværger til, især til mine stories! Her vælger jeg den eller de yndlingsbilleder eller film jeg har for at lave en video. Ligesom Adobe premiere pro har denne app automatiske video redigerings funktioner. Disse har bare langt flere effekter, til at klippe dem sammen på. Man kan nemt justere i formater, jeg vælger oftest kvadrat eller portræt til min instagram. Du kan også tilføje tekst til hver sekvens i din film, for hvert billede eller film sekvens du har uploaded eller trimmet. Alt dette kan nemt synkroniseres til rytmen til al slags musik.

Når du har lavet din video kan du vælge om du vil gemme det i dit galleri enten i 720p eller 1080p, eller dele det direkte på dine sociale platforme. Jeg gemmer det altid ned på min telefon, for at man ikke får et quik vandmærke i sine stories. Mens du redigerer, er der ingen reklamer der forstyrrer. Jeg elsker denne app for at lave en hurtig god film.

Unikke Egenskaber hos Quik

 • Overgange mellem filmklip & billeder bliver automatisk synkroniseret til rytmen af din baggrunds musik
 • Quik har mange skønne temaer til automatiske film
 • Quik er kompatibel med GoPro og Motion Photos
 • Du kan nemt gemme redigerede film som kladder for at redigere dem færdigt senere.
 • Quik foreslår selv den bedste længde af en film ift. musik og instagram.
QUIK_20190504_160555.mp4

Video Speed

Som navnet siger det, så bruger jeg denne app til hastigheden i mine film. Den kan dog kun øge eller sænke hastigheden i et klip. Så jeg bruger kun denne app når en fashion tryout video skal speedes op.

Egenskaber hos Video Speed

 • Du kan øge hastigheden i et klip eller lave slow motion film
 • Appen er gratis

All of the above

QUIK_20190703_132853.mp4

De 3 ovennævnte apps har jeg brugt i lang tid, også som en kombi. Da jeg postede videoen ovenover i min IGTV, var der mange der spurgte om hvordan den er redigeret. Så her er opskriften.
Jeg optog filmen 7 min lang, klippede den til i Adobe Premiere Clip, for at få pæne overgange mellem tøjskiftene. Derefter røg den en tur i Video Speed, for at komme ned på lidt over 1 min. Når man poster ens IGTV video i sit feed og man når 1 min inde i filmen, skal brugeren trykke aktivt for at se filmen færdig. Derfor er filmen lige lidt over 1 min lang. Derefter importerede jeg filmen til Quick, valgte “Trim manuel”, så jeg får hele filmen med. Jeg valgte et filter, tilføjede musik, og gemte filmen. Voila….

VivaVideo

Denne app har mange lækre video redigerings værktøjer. Den kan mulighvis erstatte de ovennævnte 3 apps. Den er så god, at du kan lave professionelle film direkte fra din android telefon. Der er mange bruger-venlige effekter, som inkluderer alt fra filtre og stickers til animerede klip og undertekster. Desuden kan du også lave slow motion film, øge hastigheden i dine videos og lave slideshows. Man kan nemt også klippe i og tilføje film og billeder. Det jeg elsker ved denne app er, at man kan tilføje tekst i filmen hvor man har lyst, og vise den i den tid man vælger. Det kan man ikke i Quick, hvor teksten vises i hele klippet! Når du har lavet din skønne film, kan du dele den direkte på dine sociale medie , eller gemme den på din enhed. Faktisk er der over 200 millioner brugere verden over, fordi denne app er en af de bedste indenfor android.

Unikke egenskaber hos VivaVideo

 • Indbygget slow motion video redigering. Du kan også øge hastigheden i dine film eller filmklip.
 • Stort udvalg af collage skabeloner og mange temaer at vælge imellem.
 • Video collage maker for at sammensætte flere video klip og / eller billeder.
 • For VIP får du adgang til flere redigeringsmuligheder. Kun 20 kr i måneden!
I var vilde med min IGTV film. Den er udelukkende redigeret i Viva Video.

Funimate

Denne redigeringsapp er god til at kreere sjove og anderledes film. Man kan nemt ændre hverdags øjeblikke til kreative film. Desuden kan du også her automatisk dele på forskellige sociale medier. Funimate har over 100 film effekter til at redigere korte film med. Og du kan også lave video loops.

Du skal være logget ind i appen for at bruge den. På funimate kan man også få følgere eller følge andre brugere. Desuden er hele appen gratis, dog kan reklamerne godt forstyrre lidt. Det kan dog fikses for 59 kr i måneden.

Unikke egenskaber hos Funimate

 • Over 100 film effekter til seje videos
 • Et skønt Funimate video fællesskab ( måske sammenligneligt med VSCO)
 • Man kan lave DIY effekter med eksisterende billeder fra din telefon. (har jeg ikke testet endnu)
 • Et dedikeret fælleskab med masser af inspiration

Jeg håber, at du får en masse sjov ud af at lege med disse apps, for at lave de sejeste film! Endelig tag mig, så jeg kan se dine kommende film, og kommenter gerne, hvis du har nogle andre gode apps, jeg burde tjekke ud. Tak fordi du læste med.

Kys & kram
X
Dorothea

4 Replies to “Sådan skaber du endnu bedre film til dine sociale medier: De bedste film redigerings apps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.