Hvordan du kan få et bedre selvværd

Her får du mine værktøjer, som jeg har brugt til at få et bedre selvværd. For mit har været helt i kuldkælderen! Jeg gik fra en spiseforstyrrelse, og selvmordstanker til i dag at kunne spise det ekstra stykke kage og nyde livet. Og så er jeg ikke bleg for at vise min krop på instagram længere. Men hvordan er det gået til? Hvordan kan du få et bedre selvværd?

Hvorfor har jeg haft et lavt selvværd?

Hvorfor havde jeg lavt selvværd? I min opvækst blev jeg gennem tæsket af min mor, hvis hun var sur. Når jeg ville have et stykke kage mere, fik jeg også ofte at vide, du er for fed til at få mere. Dengang vejede jeg 52 kg med 160 cm i højde. En hel normal vægt … Men needless to say: jeg følte slet ikke som om jeg var noget værd. Jeg overvejede ofte hvordan jeg kunne tage mit eget liv … Senerehen begyndte jeg at gå op i at blive tynd. At sulte gjorde, at jeg kunne mærke min krop, indtil jeg holdt op med at mærke sulten. Jeg begyndte på afføringspiller, hyppig træning og minimal kost. Vægten draslede af mig. Jeg vejede 45 kg … så 42….

Nårhh long story short- jeg fik hjælp i Horisont. Et sted for unge selv skadende og spiseforstyrrede. Det var udelukkende psykologhjælp til at arbejde / bearbejde mine relationer og handlemønstre. Det og mere om min baggrund kan du læse mere her: Mød Stephanie: hun flygtede fra sine religiøse forældre.

Her ser du mig, mens jeg var spiseforstyrret

Men selvom jeg vandt over spiseforstyrrelsens skarpe klør, var mit selvværd stadig helt nede i kuldkælderen … Jeg kunne slet ikke lide, at mit spejlbillede ikke matchede mit syn på den ideelle kvinde. Det hjalp heller ikke på det at jeg tog over 23 kg på under min graviditet et par år senere …

Mig 3 mdr efter min drengs fødsel. Forhøjet BMI og lavt selvværd

Hvad gav mig mere selvtillid?

Jeg havde det langt bedre psykisk, da jeg vejede mere, men selvværdet var stadig ikke i kommet! Men så begyndte jeg langsomt at dele komplimenter ud til folk. Mennesker der var en del af min hverdag. Hvis de havde en smuk top på, fortalte jeg dem:” ej hvor er den flot, den klær dig!” Når jeg så glæden i deres øjne, smittede den. Også når deres handlinger var værdsat, fik de det at vide. ” Det du lige gjorde, just made my day!” osv … At sprede glæde og fortælle hvad jeg værdsætter ved andre, gør, at jeg føler jeg gør en forskel. At jeg føler jeg har værdi i et andet menneskes liv. Og ved at føle jeg har værdi, vokser mit selvværd lige så stille. Det er en ongoing battle, men jeg føler, jeg vinder mere og mere selvværd og selvtillid. Og det på trods af, at jeg har dage ind imellem hvor alt føles forkert. Der bliver bare færre af dem. Det er sådan jeg får et bedre selvværd.

Så mit bedste råd er:

Spred glæde og kærlighed, ved at anerkende, komplimentere og rose. For i sidste ende er det ikke kun modtageren, men også dig der får det bedre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.